Säljguide villa och bostadsrätt

Säljguide villa och bostadsrätt

Om du går i säljtankar och vill veta mer om vad vi erbjuder bokar du in en tid med oss. I ett första steg går vi igenom själva förmedlingsprocessen och värderar din bostad.

Nedan finns en intresseanmälan om du vill veta mer eller boka in en tid med en av våra mäklare.

Besiktning, energideklaration:

Energideklaration ger dig som säljare och eventuella spekulanter information om hur mycket energi som går åt i ett hus när det används. Från och med januari 2009 är det lagkrav att fastigheter vid försäljning ska ha en energideklaration. En energideklaration är giltig i 10 år. Vill du läsa mer om energideklaration kan du läsa på boverkets hemsida: https://www.boverket.se/sv/energideklaration/energideklaration/.

Inför försäljning är det bra att låta en besiktningsman gå igenom fastigheten. Detta brukar ofta vara en trygghet för både dig som säljare och för eventuella spekulanter. Om du vill boka en besiktning hjälper vi dig att boka upp detta med en SBR godkänd besiktningsman.

Proffsfotograf:

Innan din bostad läggs ut till försäljning bokar vi in en tid med en fotograf som ser till att göra din bostad rättvisa i kommande marknadsföring. Vi tror att första intrycket är viktigt för att fånga en köpares intresse.

Objektbeskrivning och marknadsföring:

Alla spekulanter som är intresserade av fastigheten får en objektbeskrivning. I objektbeskrivningen beskrivs och framhävs din bostad med bilder och beskrivningar. Innan objektbeskrivningarna går iväg på tryck har du som säljare möjlighet att godkänna texten. 

Utöver objektbeskrivningar marknadsför vi våra objekt via bland annat Hemnet, lokaltidningar, sociala medier och vår hemsida.

Visningar:

När din bostad lagts ut till försäljning bokar vi in tid för visning. Detta ger spekulanter möjlighet att skapa sig en egen känsla för bostaden och ställa eventuella frågor till mäklaren.

Budgivning:

Mäklaren ska informera eventuella spekulanter om hur en eventuell budgivning kommer att gå till och hur de bör lämna sina bud. Mäklaren ska också informera om eventuella krav eller önskemål från dig som säljare. Eftersom det är säljaren som avgör om ett bud är intressant eller inte ska mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till dig som säljare. Det gäller även om en spekulant inte har lämnat sitt bud på det sätt som bestämts. Mäklaren ska också vidarebefordra meddelanden från spekulanter om intresse för objektet till säljaren. Mäklarens skyldigheter gäller till dess att säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt.

I praktiken finns det två modeller för budgivning: öppen och sluten budgivning. Vid en öppen budgivning lämnar spekulanterna sina bud till mäklaren, som löpande redovisar buden till säljaren och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att lägga nya bud. Vid en sluten budgivning får spekulanterna en viss tid på sig att lämna sina bud, vanligtvis skriftligt. Mäklaren redovisar buden för säljaren. Den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Vill du ha mer information gällande budgivning kan du läsa mer på FMI:s hemsida: http://www.fmi.se/budgivning.

Kontrakt:

När du som säljare bestämt dig för vem du önskar sälja till är det dags för kontraktsskrivning. På kontraktsskrivningen går mäklaren igenom kontraktet med både köpare och säljare.

Dolda-fel försäkring: Efter eller i samband med kontraktsskrivningen har du som säljare av en fastighet möjlighet att teckna en dolda-fel försäkring. Du som säljer en fastighet är skyldig att ersätta köparen för dolda fel upp till 10 år efter att köparen tillträtt huset. Vill du läsa vad som ingår i försäkringen kan du läsa mer på: http://www.doldafel.se/forsakringar/produktinformation/

Vi hjälper dig med att teckna försäkringen om du är intresserad.

Flyttsläp:

Inför flytt har du möjlighet att låna ett av våra flyttsläp gratis. Bokning görs via: 0481-130 89

Tillträde:

På tillträdesdagen är det dags för dig som säljare att lämna ifrån dig nycklar. Vid tillträdet redovisas en likvidavräkning som visar den ekonomiska avräkningen och köpebrevet undertecknas. Köpebrevet är det slutliga kvittot på köpet. Överlåtelse av fastigheten görs enligt överenskommelse. Tid bokas efter samråd med köpare, säljare och bank.

Kapitalvinstberäkning:

Vi erbjuder dig som säljare hjälp med kapitalvinstberäkning som ligger till underlag för deklarationen.

Kontakt

Vi som jobbar på Hammarströms

Om du går i säljtankar - boka tid med oss.

Till salu

Till salu

Hem till salu just nu

Adress
  • Engshyttegatan 2
  • 382 30 Nybro
Kontakta oss
Följ oss

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss
till dig med förslag på tid för
ett kostnadsfritt hembesök.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka
så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!